Afval

Milieustraat Groesbeek (Dar)

Milieustraat Groesbeek (Dar)

In opdracht van de Gemeente Berg en Dal heeft Dar (afvalbeheer) een milieustraat aan de Ambachtsweg 16 in Groesbeek geopend. U vindt alle praktische informatie over het aanbieden van uw huishoudelijk afval op de website van Dar of gemeente Berg en Dal. Heeft u vragen over het aanbieden van huishoudelijk afval? Neem dan contact op met Dar: (024) 371 60 00.

Openingstijden gemeentelijke milieustraat 

Bent u woonachtig in Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Heumen of Beek-Ubbergen? Dan kunt u, mits in het bezit van de afvalpas, bij ons terecht voor het storten van al uw huishoudelijk afval. De gemeentelijke milieustraat is enkel bestemd voor particulieren. De gemeentelijke milieustraat is geopend op de volgende tijden:

  • Op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur
  • Op zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur

Gratis en betaalde afvalstromen

De milieustraat bestaat aan de Ambachtsweg 16 in Groesbeek is ingedeeld in 2 delen; een deel met gratis afvalsoorten een deel met betaalde afvalstromen. Voor de betaalde afvalstromen betaalt u  € 0.16 per kilo. Uw afval wordt gewogen op de weegbrug. Lees meer over het aanbieden van gratis en betaalde afvalsoorten op de website van de Dar. Hierin staan de voorwaarden van aanlevering op de milieustraat Groesbeek voor zowel gratis en betaalde afvalsoorten. 

Gratis asbest storten

Er gelden speciale aanleveringsregels voor het verwijderen van asbest.  Aangezien asbest schadelijk is voor onze gezondheid is het van belang om voorzichtig met asbest om te gaan. Als particulier kunt u uw asbesthoudende materialen in een aparte container aanbieden op de gemeentelijke milieustraat, indien u voldoet aan onderstaande eisen:

  • Via odregionijmegen of omgevingsloket kunt u uw melding (<35m2) aanvragen.
  • Op vertoon van deze melding en uw legitimatiebewijs kunt u bij de milieustraat de benodigde hoeveelheid verpakkingsmateriaal gratis afhalen.
  • Asbesthoudende afvalstoffen dienen ten minste twee lagen folie van min. 0,2 mm dik te worden verpakt. Acceptatie kan worden geweigerd bij een niet deugdelijke verpakking. 
  • Vervolgens kunt u op vertoon van uw meldingsformulier en legitimatiebewijs bij de acceptant op de milieustraat uw asbesthoudend materiaal gratis inleveren.

Afvalstromen aanbieden op de milieustraat

Bij de milieustraat kunt u verschillende soorten afval aanbieden. U vindt alle praktische informatie over het aanbieden van uw huishoudelijk afval op de website van Dar of gemeente Berg en Dal. Heeft u als particulier vragen over het storten van afval bij de gemeentelijke milieustraat? Bel Dar: (024) 371 60 00.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Vul alstublieft uw naam in.
Vul a.u.b. uw e-mail adres in.
Invalid Input
Vul a.u.b uw adres in
Vul s.v.p. uw woonplaats in.
Vul a.u.b. uw bericht in.

Wij beloven u

  • Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door onze specialisten
  • In een persoonlijk gesprek met u wordt ons aanbod toegelicht
  • Pas bij akkoord, gaan we voor u aan de slag
Werkgebied Van Kesteren