Asbest

Animatie asbest verwijderen

De aanwezigheid van asbest in een gebouw, constructie of installatievan vóór 1994 moet in kaart worden gebracht voorafgaand aan een verbouwing, sloop of onderhoud. Asbest is een vervelend onderwerp waar niemand iets mee te doen wil hebben. Wij vinden het belangrijk dat u vooraf voldoende bent geïnformeerd hoe wij veilig asbest verwijderen. In deze video van Arboportaal wordt dat gedetailleerd uitgelegd. Wilt u meer weten over het asbestsaneringsproces? Bel hiervoor naar: (0485) 74 50 30.

Veilig omgaan met asbest

Let op! Ga je klussen of verbouwen in een huis dat vóór 1994 is gebouwd? Pas dan op voor asbest. Indien asbesthoudende toepassingen beschadigen (bijvoorbeeld door zagen, boren of breken), kunnen er asbestvezels vrijkomen.

Tips voor het omgaan met asbest

1. Ga niet in asbest boren of zagen en zorg dat je het niet breekt. Er komen dan asbestvezels vrij die u kunt inademen. Deze vormen een groot gevaar voor de gezondheid van mensen.

2. Bij hechtgebonden asbest zitten de asbestvezels stevig vast in het materiaal, zoals cement. Het asbest kunt u laten zitten zolang het niet beschadigd is.

3. Bij losgebonden asbest zitten de asbestvezels niet vast aan het materiaal en komen ze gemakkelijk vrij. De vezels kunnen gemakkelijk vrijkomen waardoor de gezondheidsrisico’s veel groter zijn.

4. Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Eigenaren zijn verplicht om asbesthoudende dakbedekking voor die tijd te verwijderen. Alleen aanvragen met een totaal geïnventariseerd asbestdak van > 35m2 komen in aanmerking voor subsidie.

Asbest verwijderen? Neem contact met ons op

Asbestsanering vraagt om een zorgvuldige, veilige aanpak door een SC-530 gecertificeerd bedrijf. Zo wordt er tijdens sloopwerken ook regelmatig asbest aangetroffen. AsbestCare zet zich in samenwerking met Van Kesteren in om u de beste en voordeligste oplossing te bieden. Heeft u advies of informatie nodig over asbestverwijdering? Maak vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op. Bel hiervoor naar: (0485) 74 50 30.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Vul alstublieft uw naam in.
Vul a.u.b. uw e-mail adres in.
Invalid Input
Vul a.u.b uw adres in
Vul s.v.p. uw woonplaats in.
Vul a.u.b. uw bericht in.

Wij beloven u

  • Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door onze specialisten
  • In een persoonlijk gesprek met u wordt ons aanbod toegelicht
  • Pas bij akkoord, gaan we voor u aan de slag
Werkgebied Van Kesteren