Blog

Wij gaan voor een beter milieu. Jij toch ook?

Wij gaan voor een beter milieu. Jij toch ook?

Hoe draag je bij aan een beter milieu? Stichting RIONED heeft een duidelijk overzicht gemaakt van spullen die wel/niet door het riool gespoeld mogen worden. Onderstaand overzicht helpt jou om in de toekomst bewuster met het milieu om te gaan.

Lees meer

Vetafscheider - werking, problemen en verstopping

Vetafscheider - werking, problemen en verstopping

Voor (horeca)bedrijven die vet (uit de keuken) lozen is een vetafscheider meestal verplicht.  Een vetafscheider is een put van gewapend beton, kunststof (HDPE) of van roestvrij staal (RVS) die in ons rioolstelsel wordt geplaatst. Het heeft als doel om dierlijke en plantaardige vetten en slibdelen uit het afvalwater te filteren. In onze nieuwste blog leggen we uit waarom een vetafscheider eigenlijk verplicht is en waarom het regelmatig geledigd & gereinigd moet worden?

Lees meer

Waarom rioolheffing?

Waarom rioolheffing?

De gemeente heeft de plicht om voor een goed werkend rioolstelsel te zorgen voor de afvoer van afvalwater en voor de zuivering daarvan. Daarnaast heeft de gemeente de zorgplicht om de grondwatertoestand en de afvoer van hemelwater (regenwater) te beheren. Om dit allemaal te bekostigen, wordt er rioolheffing geheven. Iedereen in de gemeente betaalt rioolheffing. Weet u wat rioolheffing is en waarom deze belasting, die overigens per gemeente verschilt, per huishuiden jaarlijks toeneemt?

Lees meer

Riool verstopt? Wie draait voor de kosten op?

Riool verstopt? Wie draait voor de kosten op?

Een riool verstopping of verstopte afvoer, gootsteen of toilet is een vervelende aangelegenheid en komt gelukkig maar zelden voor. Een riool verstopping moet z.s.m. verholpen worden. Het gebeurt nog regelmatig dat men niet weet waarvoor men zelf verantwoordelijk is. In dit artikel geven wij inzicht welke partij moet opdragen voor de kosten. Kortom: bent u zelf verantwoordelijk of moet de gemeente u daarbij helpen? De plaats en de oorzaak van de verstopping geven antwoord op deze vraag.

Lees meer

De ronde vorm van een putdeksel

De ronde vorm van een putdeksel

Ga de maand september met ons mee onder de grond. September staat in het teken van interessante weetjes, veel gestelde vragen en handige tips over het riool. Weet jij bijvoorbeeld waarom putdeksels rond zijn en hoeveel poep het riool per dag verwerkt? Lees het alemaal in dit artikel. 

Lees meer

Bouw- en sloopafval aanbieden

Bouw- en sloopafval aanbieden

De vakantieperiode is het uitgelezen moment om eindelijk eens aan die klusjes in en rond het huis te beginnen. Bij het klussen komt vaak bouw- en sloopafval vrij. Dit is geen huishoudelijk afval en hierdoor is de gemeente niet verplicht om het in te nemen. Bedrijven, instellingen en particulieren kunnen hun bouw- en sloopafval bij Van Kesteren aanbieden tegen de daarvoor geldende tarieven. Lees in het artikel meer over het aanbieden van bouw- en sloopafval. 

Lees meer

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Vul alstublieft uw naam in.
Vul a.u.b. uw e-mail adres in.
Invalid Input
Vul a.u.b uw adres in
Vul s.v.p. uw woonplaats in.
Vul a.u.b. uw bericht in.

Wij beloven u

  • Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door onze specialisten
  • In een persoonlijk gesprek met u wordt ons aanbod toegelicht
  • Pas bij akkoord, gaan we voor u aan de slag
Werkgebied Van Kesteren