Blog

Riool verstopt? Voorkom onnodig hoge kosten!

De gootsteen en het toilet worden nog regelmatig als ‘afvalbak’ gebruikt. Een verstopte afvoer kan uw huishouden flink ontregelen. Niemend zit immers te wachten op een verstopt toilet, een doucheputje dat niet meer doorstroomt of een verstopte gootsteen. In onze nieuwste blog lees je hoe jij deze vervelende kunt vermijden. 

De oorzaken van een rioolverstopping

Een verstopping kan in elke afvoer voorkomen, zowel nieuw als oud. Een verstopping ontstaat als vuil en vet zich vastzetten aan de binnenzijde van de afvoerbuis, waardoor de doorgang van de buis (steeds) kleiner wordt waardoor het water niet meer kan doorstromen. In het dagelijks huishouden kiest men vaak voor de gemakkelijk weg! We spoelen borden, pannen en andere keukenbenodigdheden met vuil en vet af onder de kraan. Hierbij houden we geen rekening met de nare gevolgen van een verstopping. Wij helpen je graag op weg en geven praktische tips/handvaten om onnodige hoge kosten in de toekomst te voorkomen. 

Oorzaken rioolverstopping verstopt riool

Voorkom een verstopte afvoer! 

Een verstopte afvoer kan voor vervelende situaties zorgen zoals stankoverlast en overstromingen. Wij adviseren om in het vervolg eerst de borden, pannen en andere keukenbenodigdheden af te doen met een stukje keukenpapier om het vervolgens af te spoelen met water en in de vaatwasser te doen. Dit voorkomt dat het vuil en vet niet achterblijft in de afvoer. Mocht er onverwachts toch wat in de gootsteen terechtkomen, dan zorgt een extra zeefje ervoor dat deze etensresten ook worden tegengehouden. Een dergelijk zeefje is vrijwel te koop in iedere bouwmarkt.

'Met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak'

Al het afvalwater uit uw wastafel, toilet, douche, gootsteen of wasmachine loopt via de afvoerbuizen naar het riool onder uw huis. De huidige generatie gebruikt het toilet nog te vaak als  ‘afvalbak’. Luiers, tampons, maandverband, condooms etc. verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het spreekt voor zich dat deze verzorgingsproducten niet in het riool thuishoren. Denk altijd eerst goed na voordat je iets doet, want 'met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak'. 

Een andere boosdoener voor een verstopte afvoer zijn haar- en zeepresten. Het heeft de eigenschap om zich te binden met andere haren, waardoor grote klonten haar ontstaan. Dit kan ervoor zorgen dat het doucheputje verstopt raakt met als gevolg dat de zeep zich gaat hechten aan de buizen en de kans op een verstopte afvoer toeneemt. Lange haren en doucheputjes zijn geen goede combinatie. Houd hier rekening mee! 

Toch een verstopt riool? Wij lossen het op! 

Heeft u ondanks zorgvulidg gebruik van het riool toch een verstopping? Schakel dan de vakmensen van Van Kesteren Riooltechniek in. We zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u bereikbaar. Bel hiervoor naar het noodnummer: (0485) 37 17 71. Wilt u graag een afspraak maken voor het reinigen, repareren of vervangen van uw riool? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Vul alstublieft uw naam in.
Vul a.u.b. uw e-mail adres in.
Invalid Input
Vul a.u.b uw adres in
Vul s.v.p. uw woonplaats in.
Vul a.u.b. uw bericht in.

Wij beloven u

  • Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door onze specialisten
  • In een persoonlijk gesprek met u wordt ons aanbod toegelicht
  • Pas bij akkoord, gaan we voor u aan de slag
Werkgebied Van Kesteren