Blog

Bouw- en sloopafval aanbieden

De vakantieperiode is het uitgelezen moment om eindelijk eens aan die klusjes in en rond het huis te beginnen. Bij het klussen komt vaak bouw- en sloopafval vrij. Dit is geen huishoudelijk afval en hierdoor is de gemeente niet verplicht om het in te nemen. Bedrijven, instellingen en particulieren kunnen hun bouw- en sloopafval bij Van Kesteren aanbieden tegen de daarvoor geldende tarieven. Lees in het artikel meer over het aanbieden van bouw- en sloopafval. 

Bouw- en sloopafval aanbieden?

Bouw- en sloopafval wordt bestempeld als ongesorteerd afval. Bouw- en sloopafval omvat o.a. puin, deuren, kozijnen, sanitair, aanrechtbladen etc. Bent u aan het verbouwen en heeft u te maken met bouw- en sloopafval? Wij hebben voor zowel kleine als grote hoeveelheden de juiste oplossing.  Is het onduidelijk wat u onder bouw- en sloopafval mag aanbieden? Neem dan direct contact op met Van Kesteren: (024) 397 54 54.

Asbest storten

Asbest is feitelijk ook bouw- en sloopafval, maar daarvoor gelden speciale regels. Bij woningen en gebouwen vanaf 1990 of ouder, die worden gerenoveerd of gesloopt, kan asbest vrijkomen. Aangezien het schadelijk is voor onze gezondheid is het van belang om voorzichtig met asbest om te gaan. Als particulier kunt u uw asbesthoudende materialen in een aparte container aanbieden op de gemeentelijke milieustraat, indien u voldoet aan onderstaande eisen:

  • Via odregionijmegen of omgevingsloket kunt u uw melding (<35m2) aanvragen.
  • Op vertoon van deze melding en uw legitimatiebewijs kunt u bij de gemeentelijke milieustraat de benodigde hoeveelheid verpakkingsmateriaal gratis afhalen.
  • Asbesthoudende afvalstoffen dienen in ten minste twee lagen folie van min. 0,2 mm dik te worden verpakt.
  • Acceptatie kan worden geweigerd bij een niet deugdelijke verpakking. 
  • Vervolgens kunt u op vertoon van uw meldingsformulier en legitimatiebewijs bij de acceptant op de milieustraat uw asbesthoudend materiaal gratis inleveren.

Bouw- en sloopafval aanbieden? Neem contact op met Van Kesteren

Heeft u bouw- en sloopafval dat u wilt afvoeren? Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 en 16.00 uur.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Vul alstublieft uw naam in.
Vul a.u.b. uw e-mail adres in.
Invalid Input
Vul a.u.b uw adres in
Vul s.v.p. uw woonplaats in.
Vul a.u.b. uw bericht in.

Wij beloven u

  • Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door onze specialisten
  • In een persoonlijk gesprek met u wordt ons aanbod toegelicht
  • Pas bij akkoord, gaan we voor u aan de slag
Werkgebied Van Kesteren