Papier recycling

Oud papier dat bij het restafval wordt gegooid, wordt samen met het restafval verbrand. En dus niet gerecycled of hergebruikt. Met andere woorden: het is verspilling van waardevolle grondstoffen. Van Kesteren Recycling kan veel voor u betekenen op het gebied van papier recycling

De voordelen van papier recycling

85% van het gebruikte papier en karton wordt ingezameld en hergebruikt. Recycling van papier brengt grote voordelen met zich mee:

  • We reduceren het energie- en waterverbruik.
  • We verminderen de afvalberg en het gebruik van nieuwe grondstoffen.
  • We stimuleren de duurzame inzet van gebruikte materialen.
  • We vergroten de verduurzaming van de samenleving.

Oud papier als grondstof

Papier en karton bestaat voor bijna 85% uit recyclet oudpapier en –karton. Mede dankzij papierrecycling besparen wij op iedere 1000 kg oud papier gemiddeld 3,3 bomen. Daarom is het belangrijk dat u papier en karton scheidt van het overige (huishoudelijk) afval. 

Oud papier scheiden

Tijdschriften, kranten, telefoongidsen, reclamedrukwerk (zonder plastic hoesje), boeken en catalogi horen thuis bij het oud papier. Dat geldt ook voor verpakkingen, zoals schrijf-, teken- en cadeaupapier, kopieerpapier en kartonnendozen. Enveloppen en papieren zakken mogen eveneens bij het oud papier.

Raadpleeg bij twijfel altijd de recyclewijzer, of neem contact op met Van Kesteren Recycling. De recyclewijzer helpt u op een makkelijke manier uw afval te scheiden.

Neem contact met ons op

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 07.00 en 17.00 uur en op zaterdag, tussen 08.00 en 15.00 uur. U kunt ons een e-mail sturen of telefonisch contact met één van onze medewerkers opnemen via het telefoonnummer: 024 – 397 54 54. Wij beantwoorden uw e-mail binnen 1 werkdag.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Vul alstublieft uw naam in.
Vul a.u.b. uw e-mail adres in.
Invalid Input
Vul a.u.b uw adres in
Vul s.v.p. uw woonplaats in.
Vul a.u.b. uw bericht in.

Wij beloven u

  • Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door onze specialisten
  • In een persoonlijk gesprek met u wordt ons aanbod toegelicht
  • Pas bij akkoord, gaan we voor u aan de slag
Werkgebied Van Kesteren