Nieuws

De 25e editie van de Roparun

De 25e editie van de Roparun

Dit jaar werd er weer voor de 25e keer de Roparun georganiseerd! De meeste mensen weten inmiddels wat de Roparun is. Zeker onder de hardlopers is dat bekend. Onze collega’s Niels Vloet en Nicol Gerrits hebben met Runnnig Team Overloon deelgenomen aan de 25e editie van de Roparun. Met gepaste trots blikken zij terug op een fantastisch evenement tijdens het pinksterweekend waarbij geld is ingezameld voor de zorg en ondersteuning van mensen met kanker.

De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld van meer dan 500 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam, met als uniek doel om, in teamverband, middels een sportieve prestatie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is:

Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Je doet het in teamverband

Running Team Overloon (RTO) is met 8 hardlopers op zaterdag voor Pinksteren aan de start van de Roparun in Parijs verschenen als team 292. De hardlopers moesten ieder zo’n 65 kilometer lopen, ondersteund door een team van 15 personen van onder andere fietsers, fysio’s, chauffeurs, navigators en cateraars. Het doel: met zijn allen op Pinkstermaandag de finish in Rotterdam halen. . Als team Overloon mochten we voorafgaand aan de start trots zijn op mooie donaties voor de vele goede doelen die Stichting Roparun lokaal steunt.

Dank alvast aan de sponsoren die ons op verschillende manieren heeft gedoneerd!

Start Roparun

Gesterkt door alles wat we voorafgaand aan het Pinksterweekend hebben binnen gekregen aan donaties en morele steun reisden we vrijdagavond af naar Parijs om nog een goede nachtrust mee te pakken. Zaterdagmiddag om precies te zijn 13:23uur begon voor ons het avontuur. Vol enthousiasme en adrenaline worden de eerste kilometers afgelegd.

Het personenbusje rijdt telkens een aantal kilometers vooruit om op een veilige plek te kunnen parkeren zodat hardlopers elkaar kunnen aflossen. Bij de hardloper fietst er ten alle tijden 1 fietser voorop en 1 fietser erachter ten behoeve van veiligheid, ondersteuning en navigatie. Op bepaalde stukken van het, door Roparun vooraf vastgestelde, parcours mag het busje niet stoppen. Deze delen van het parcours worden: ‘Run-bike-run’ afgelegd. Dat wil zeggen dat hardlopers op de fiets gaan en vanaf de fiets om beurten door wisselen en een deel hardlopen. Dit gaat zo dag en nacht door. Het team is opgesplitst in tweeën zodat iedereen om de beurt een aantal uur in de camper of tent rust heeft.

Ondanks de goede voorbereidingen heeft Running Team Overloon helaas wel met enkele tegenslagen te maken gehad. Een zieke en wat pijntjes dreigden roet in het eten te gooien, echter door ieders doorzettingsvermogen kon het team toch doorgaan en is er weinig tijd verloren gegaan.

Finish

Hoe dichter het team bij de finish komt hoe meer vermoeid en uitgeput iedereen raakt. Het publiek werd wel steeds enthousiaster, hoe vroeg of koud het af en toe ook was. In sommige dorpen was het 24uur lang één groot feest. Dat heeft iedereen gemotiveerd om net zo hard door te gaan. Trots arriveerde het gehele team op maandag 2e pinksterdag om 15.00u op de Coolsingel in Rotterdam.

Terugblik

Hierbij nog een korte terugblik hoe de deelnemers het hebben ervaren: 

  • Hardlopers, zelfs na de tegenslagen hebben zij een enorme topprestatie geleverd.
  • Fietsers, kilometervreters, zij dromen nu nog over de routerol waarmee genavigeerd is.
  • Chauffeurs, zoeken naar die veilige parkeerplekjes op die prachtige route van Parijs naar Rotterdam.
  • Navigators, zij hielden iedereen op de juiste weg, zelfs in de donkere nachten.
  • Fysiotherapeuten, alle pijntjes weg tapen en kneden, allemaal voor dat ene doel.
  • Teamcaptains, alles regelen, controleren en communiceren met het team en de Roparun.
  • Basiskamp, al die goede zorgen, de materialen, de lekkere bedjes en het heerlijke eten.

Trots kan iedereen terugblikken op een fantastische teamprestatie en geweldige ervaring. Zonder al deze mensen en de sponsors was het nooit gelukt om zo’n mooie donatie te kunnen doen aan dit prachtige doel.

Nicol Gerrits
31-05-2016

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Vul alstublieft uw naam in.
Vul a.u.b. uw e-mail adres in.
Invalid Input
Vul a.u.b uw adres in
Vul s.v.p. uw woonplaats in.
Vul a.u.b. uw bericht in.

Wij beloven u

  • Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door onze specialisten
  • In een persoonlijk gesprek met u wordt ons aanbod toegelicht
  • Pas bij akkoord, gaan we voor u aan de slag
Werkgebied Van Kesteren