Referenties

Stichting Nederlandse Wijnbouw - Wijnbouwcentrum

Groesbeek opent in 2017 de deuren van een wijnexpertisecentrum. De bouw van het Nederlandse wijnbouwcentrum vindt plaats op de Mansberg in het gebied van de Colonjes in Groesbeek. Van Kesteren wil met gepaste trotst mededelen dat zij in opdracht van Stichting Nederlandse Wijnbouw de werkzaamheden gaan uitvoeren.

Groesbeek: ‘De thuishaven voor topwijn’

In de afgelopen decennia is de wijnbouw in Nederland ontwikkeld tot een professionele activiteit in de Nederlandse landbouw. Om goede wijnen te maken is het nauwkeurig opvolgen van de oogst tot het bottelen een noodzaak. Regelmatige analyses zijn onmisbaar om de juiste beslissingen te nemen en een kwalitatief goede wijn te bottelen. Voorheen moest hiervoor uitgeweken worden naar het Duitse Neustadt om nieuwe wijnen te analyseren. Met de komst van het nieuwe expertisecentrum is dat verleden tijd!

Groesbeek staat, met de Wijnfeesten, al langer bekend als een wijndorp. Dat het eerste expertisecentrum zich in deze regio vestigt is daarom ook niet vreemd. Met circa 20 hectare wijngaard is Groesbeek het ‘episch’ centrum van de Nederlandse wijnbouw. Het Nederlands Wijnbouwcentrum is een sociaal, ecologisch en economisch duurzaam bedrijf waar o.a. biologische wijnen worden geproduceerd.

Het project door de bril van Van Kesteren

Omdat de toekomstige bouwlocatie ooit een vuilstort is geweest wordt de grond herschikt conform een deelsaneringsplan. Van Kesteren is gestart met het opschonen van het terrein door het verwijderen van bomen, struiken en oppervlakkig afval. Naderhand hebben we onze ‘werkplek’ ingericht om de saneringswerkzaamheden te continueren en het stuk grond vrij te maken van bodemverontreiniging. Door het herschikken van de vervuilde grond en deze te bedekken met een leeflaag zorgen wij dat er een veilige leefomgeving wordt gecreëerd.

Naast de uitvoering van een bodemsanering wordt ook gestart met het overige grondwerk buiten het verontreinigd gebied. De bouwkundige aannemer start met de bouwwerkzaamheden nadat wij het grondwerk voor de kelder hebben uitgevoerd.

Tussentijds zorgen wij voor het verdere grondwerk en alle voorkomende rioleringswerkzaamheden. Dit bestaat uit o.a. de aanleg van een infiltratiesysteem. Deze voorziening zorgt voor de benodigde directe berging tijdens een regenbui waarna het regenwater via het uitermate geschikte zand – grond in de bodem infiltreert. Na de voorgaande werkzaamheden te hebben gerealiseerd wordt gestart met de herinrichting van het buitenterrein, zoals het aanbrengen van (half) verhardingen met bijbehorend grondwerk.

Interesse in één van onze diensten? Neem contact op met Van Kesteren

Hebt u interesse in een van onze diensten op het gebied van sloopgrondwerkriooltechniek of bestrating? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Hebt u liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Vul alstublieft uw naam in.
Vul a.u.b. uw e-mail adres in.
Invalid Input
Vul a.u.b uw adres in
Vul s.v.p. uw woonplaats in.
Vul a.u.b. uw bericht in.

Wij beloven u

  • Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door onze specialisten
  • In een persoonlijk gesprek met u wordt ons aanbod toegelicht
  • Pas bij akkoord, gaan we voor u aan de slag
Werkgebied Van Kesteren