Riooltechniek

Vetafscheider ledigen, reinigen & inspecteren

Heeft u een vetput of vetafscheider die u wilt laten ledigen, reinigen of inspecteren? Neem dan contact op met Van Kesteren Riooltechniek. Wij zijn u graag van dienst en zorgen ervoor dat uw vetput goed blijft werken. Maak vrijblijvend een afspraak of bel: (0485) 37 17 71.

Wat is een vetafscheider?

Een vetput of vetafscheider is een speciaal geconstrueerde put, waarin het met vet verontreinigde afvalwater wordt opgeslagen en het vet van het water wordt gescheiden. Een vetput is verplicht voor alle bedrijven die vet lozen in de riolering, zoals slagerijen, horeca, grote bedrijfskantines, bakkerijen en ander levensmiddelenfabrikanten. Welke vetafscheider u nodig heeft voor uw bedrijf, is afhankelijk van verschillende factoren zoals het type bedrijf dat u heeft, de apparatuur die u gebruikt en ook of u de vetafscheider bovengronds of ondergronds wilt plaatsen. Wij geven u graag advies over welk type vetafscheider de beste keuze is voor uw bedrijfsvoering.

Een vetafscheider of vetput

U zult zich vast afvragen wat een vetafscheider nu precies doet. De werking van een vetafscheider of vetput berust op het principe dat vet op water blijft drijven, doordat vet lichter is dan water (zie onderstaande afbeelding). Het vet dat achterblijft in de afscheider stroomt niet mee het riool in. Op deze manier wordt het gemeentelijke riool beschermd, omdat de milieuschadelijke stoffen achterblijven in de vetafscheider.

Werking vetafscheider vetput

Vetput vol? Tijdig ledigen & reinigen

Een vetput verliest al snel zijn werking als het niet met regelmaat wordt geledigd & gereinigd. Daarom is het verplicht om onderhouds- en reinigingswerkzaamheden uit te laten voeren door een gespecialiseerd bedrijf. Met onze nieuwe combi-zuigspoelwagen ledigen & reinigen wij uw vetafscheider. Om een optimale werking te garanderen is het belangrijk om de vetafscheider regelmatig te ledigen & reinigen. Dit is afhankelijk van uw bedrijfsproces. De frequentie van het onderhoud wordt verlaagd door simpelweg minder vet te lozen.

De werkwijze voor ledigen & reinigen van uw vetafscheider

Wij ledigen, reinigen & inspecteren uw vetafscheider aan de hand van de volgende werkwijze:

  • wij meten de drijf-, slib- en waterlaag;
  • wij ledigen & reinigen uw vetafscheider;
  • evt. ontstoppen wij de aan- en afvoerleidigen;
  • wij dragen zorg voor de verwerking van het bedrijfsafval. 

Heeft u advies nodig over het type vetafscheider dat het meest geschikt is voor uw bedrijfsvoering? Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken om uw vetafscheider te laten ledigen, reinigen & inspecteren? Bel ons: (0485) 37 17 71.

Vetafscheider ledigen, reinigen & inspecteren? Neem contact op

Een vetput verliest al snel zijn werking als het niet met regelmaat wordt geledigd & gereinigd. Wilt u uw vetafscheider laten ledigen, reinigen & inspecteren door Van Kesteren Riooltechniek? Schakel dan de vakmensen van Van Kesteren Riooltechniek in. Bel hiervoor naar het telefoonnummer: (0485) 37 17 71. Wilt u graag een vrijblijvend afspraak maken voor het reinigen, repareren of vervangen van uw riool? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Vul alstublieft uw naam in.
Vul a.u.b. uw e-mail adres in.
Invalid Input
Vul a.u.b uw adres in
Vul s.v.p. uw woonplaats in.
Vul a.u.b. uw bericht in.

Wij beloven u

  • Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door onze specialisten
  • In een persoonlijk gesprek met u wordt ons aanbod toegelicht
  • Pas bij akkoord, gaan we voor u aan de slag
Werkgebied Van Kesteren