Contact Van Kesteren

Asbest

Bent u bang dat er asbest in uw woning of bedrijfsgebouw aanwezig is of wilt u asbest laten verwijderen? Laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren!

Contact

WERKZAAMHEDEN ASBEST

Asbestinventarisatie

Lees meer

Asbestsanering

Lees meer

Ontmanteling asbesthoudende materialen

Lees meer
Asbestsanering Helderseweg 14 Overloon
Bekijken
Asbestsanering en sloop voormalig gezondheidscentrum Mook
Bekijken

Gerelateerde projecten

Wat is asbest?

Asbest is de naam voor een verzameling van zes natuurlijke mineralen met een vezelstructuur. Vroeger werd asbest veel in de bouw gebruikt vanwege het aantal goede eigenschappen dat het heeft. Het is namelijk sterk, slijtvast, brandwerend, isolerend en vooral ook erg goedkoop. Vroeger werden er in Nederland in de bouw verschillende soorten asbest toegepast : - wit asbest (chrysotiel) - blauw asbest (crocidoliet) - bruin asbest (amosiet) Van deze soorten wordt bruin asbest als de gevaarlijkste vorm gezien. Ook wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest. Hechtgebonden asbest zit verankerd in andere materialen zoals cement, lijm of kunststof. Het asbest kunt u laten zitten zolang het niet beschadigd is. Niet-hechtgebonden asbest is zacht en brokkelt makkelijk af. De vezels kunnen gemakkelijk vrijkomen waardoor de gezondheidsrisico’s veel groter zijn.

Asbest: gevaarlijk?

Behalve dat asbest meerdere goede eigenschappen heeft, kan asbest ook ernstige gevolgen voor de gezondheid met zich mee brengen. Zolang het vastzit aan een ander materiaal is er weinig gevaar, maar zodra u gaat verbouwen of slopen kunnen de asbestvezels vrijkomen. Als u deze vezels inademt kunnen ze longkanker, longvlies-enbuikvlieskanker en stoflongen veroorzaken. Asbest is door deze ernstige risico’s dan ook in de hele Europese Unie verboden sinds 2005.

Inventarisatie en sanering van asbest

AsbestCare is dé specialist in het zorgvuldig verwijderen en afvoeren van asbest. Voordat dit gebeurt, zal AsbestCare eerst een nauwkeurige asbestinventarisatie uitvoeren. Het doel van dit onderzoek is om te weten te komen waar het asbest zich bevindt en om welke soort asbest het gaat. Vervolgens zal er een plan gemaakt worden voor de sanering van asbest. 

Animatie asbest verwijderen

Wij vinden het belangrijk dat u vooraf voldoende bent geïnformeerd hoe wij veilig asbest verwijderen. In deze video van Arboportaal wordt dat gedetailleerd uitgelegd.

Meer weten? 

Wilt u meer informatie over asbestinventarisatie en -sanering door Asbestcare? Neem contact met ons op of maak vrijblijvend een afspraak voor het verwijderen van asbest in uw gebouw. Bel hiervoor naar: (0485) 74 50 30.

 

Mileubewust

Of het nu een woning, winkelcentrum of een sporthal betreft, wij slopen volgens de beoordelingsrichtlijn Veilig en Milieukundig Slopen

Veilig

Van Kesteren organiseert de sloop-, renovatie- en demontagewerkzaamheden op een veilige en milieubewuste wijze

Vakbekwaam

Van Kesteren organiseert de sloop-, renovatie- en demontagewerkzaamheden op een veilige en milieubewuste wijze

Advies nodig? Ik help u graag!
Wilbert Raaijmakers
0485 -745030 wilbert@asbestcarebv.nl

Neem contact op