Contact Van Kesteren

Milieustraat Groesbeek

Bent u woonachtig in Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Heumen of Beek-Ubbergen? Dan kunt u, mits u in het bezit bent van de DAR afvalpas, bij de gemeentelijke milieustraat in Groesbeek terecht voor het storten van al uw huishoudelijk afval.

Contact
Openingstijden milieustraat

De gemeentelijke milieustraat is geopend op de volgende tijden:

  • Op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur
  • Op zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur

Op reguliere feestdagen is de milieustraat gesloten. Kerstavond en oudjaarsdag sluit de milieustraat eerder.

De gemeentelijke milieustraat is enkel bestemd voor particulieren die in het bezit zijn van een DAR afvalpas. Heeft u bedrijfsafval dat u wilt (laten) afvoeren? Kijk dan op onze pagina over bedrijfsafval voor meer informatie.

Locatie milieustraat

De milieustraat is gelegen aan de Ambachtsweg 16 in Groesbeek en is ingedeeld in twee delen: een gedeelte met gratis afvalsoorten en een gedeelte met betaalde afvalstromen. Zie onderstaande foto en uitleg.

Het gebied voor de gratis afvalstromen bereikt u via de poort (gele pijl). De slagboom gaat open als u zich met uw DAR afvalpas heeft aangemeld op de zuil, die op de plek staat van de gele ster. Nadat u uw afval op de juiste plek heeft gestort/afgegeven/gelegd, kunt het terrein via het gele kruis (linkse gele pijl op onderstaande foto). Op het terrein is altijd een medewerker van Van Kesteren aanwezig. Mocht u vragen hebben over uw afval, spreek hem gerust aan. Hij helpt u graag verder.

Het gebied van de betaalde afvalstromen bereikt u via de rechter weegbrug (rode pijl). De eerste slagboom gaat open als de weegbrug leeg is. Op de weegbrug rijdt u door tot aan de tweede zuil (rode kruis). U meldt zich hier aan met uw DAR afvalpas en de tweede slagboom opent zich. U rijdt het terrein op en stort links (ter hoogte van de rode ster) uw afval in de daarvoor bestemde containers. Daarna rijdt u de uitgaande weegbrug (rechtse brug) op, tot aan de zuil van de DAR (paarse ster op de foto). U meldt zich hier weer aan met de DAR afvalpas. Op het display komt het te betalen bedrag te staan, dat u met de pinpas direct aan DAR afrekent. Daarna opent de slagboom zich en rijdt u het terrein af.

Gratis en betaalde afvalsoorten milieustraat

Op de website van Dar vindt u meer (praktische) informatie over het aanbieden van gratis en betaalde afvalsoorten. Ook staan hierop de voorwaarden van aanlevering bij de milieustraat Groesbeek voor zowel gratis en betaalde afvalsoorten. Voor de betaalde afvalstromen betaalt u m.i.v. 01-01-2024 €0,22 per kilo. Uw afval wordt gewogen op de weegbrug, zoals hierboven uitgelegd.

Gratis afvalsoorten: Asbest, Autobanden, Elektrische apparaten, Frituurvet, Verpakkingsglas, Vlakglas, Harde Kunststoffen, Hout (schoon), KCA, Matrassen, Metalen, Papier en Karton, Piepschuim, Plastic+, Snoeiafval en Textiel.

Betaalde afvalsoorten: Bouw- en sloopafval, Dakbedekkingen, Gips, Grof huishoudelijk afval, Grond, Hout (verduurzaamd), Puin en Restafval.

Heeft u als particulier vragen over het storten van afval bij de gemeentelijke milieustraat? Neem dan contact op met Dar: bel (024) 371 60 00.

Gratis asbest storten

Er gelden speciale aanleveringsregels voor het verwijderen van asbest. Aangezien asbest schadelijk is voor onze gezondheid is het van belang om voorzichtig met asbest om te gaan. Als particulier kunt u uw asbesthoudende materialen in een aparte container aanbieden op de gemeentelijke milieustraat, indien u voldoet aan onderstaande eisen:

  1. Via de omgevingsdienst regio Nijmegen of het online omgevingsloket kunt u uw melding (<35m2) aanvragen.
  2. Op vertoon van deze melding en uw legitimatiebewijs kunt u bij de milieustraat de benodigde hoeveelheid verpakkingsmateriaal gratis afhalen.
  3. Asbesthoudende afvalstoffen dienen in ten minste twee lagen folie van min. 0,2 mm dik te worden verpakt. Acceptatie kan worden geweigerd bij een niet deugdelijke verpakking.
  4. Vervolgens kunt u op vertoon van uw meldingsformulier en legitimatiebewijs bij de acceptant op de milieustraat uw asbesthoudend materiaal gratis inleveren.
Geef afval een duurzame toekomst!

Al ver voordat duurzaamheid een hype werd, waren wij ons er van bewust dat afval kansen biedt. Afval zit vol waarde en is een belangrijke grondstof van de toekomst. We streven wij ernaar dat er zo weinig mogelijk afval in de verbrandingsoven terecht komt. Met onze recycling processen halen we bruikbare materialen uit ons afval. Veel van deze materialen worden afgezet om als grondstof of halffabrikaat te worden gebruikt in nieuwe producten. Op deze manier geven wij verschillende afvalstromen dus een tweede leven en benutten we afval als een grondstof.

Mileubewust

Veilig

Vakbekwaam

Advies nodig? Ik help u graag!
Richard van Kesteren
024-3975454 richard@vankesterenbv.nl

Neem contact op

Naam is verplicht
Telefoonnummer is verplicht
E-mailadres is verplicht