De rijke historie van Van Kesteren in beeld

2 oude fotos

Het bedrijf dat 90 jaar geleden begon met de verkoop van bouwmaterialen, is nu uitgegroeid tot een uiterst complete en professionele regionale dienstverlener. Er werken op dit moment circa 100 medewerkers verspreid over 2 vestigingen in Cuijk en Groesbeek. Het sterke familiekarakter is tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar binnen onze organisatie.  

90 jaar terug in de tijd

In het jaar 1925 besloot Jan van Kesteren Sr. stenen en andere betonproducten te gaan produceren. Om dat te bewerkstelligen kocht hij 2 hectare grond op de Bisselt in Mook voor destijds 900 gulden. Op deze locatie werd zand en grind afgegraven ten behoeve van de productie van stenen en andere betonproducten.

Jan van Kesteren Sr. besloot om verder te gaan met de handel in zand en grind. Dit was, tot de jaren 60, lichamelijk zwaar werk aangezien er veel handmatig werd gewerkt. Van Kesteren besloot om langzamerhand te gaan mechaniseren, met de aanschaf van één jakobsladder, één dragline en diverse vrachtauto’s. In deze periode werd er regelmatig een beroep gedaan op de zonen Theo en Henk, die in 1975 in dienst traden bij de firma Van Kesteren. Later volgde, de oudste zoon, Jan.

7 oude fotos

6 oude fotos

Afvalcontainer verhuur, bestrating en sloop

In het jaar 1979 werd er een vennootschap onder firma (VOF) opgericht. De zaken gingen goed en niet veel later werd de VOF omgezet in een besloten vennootschap (BV). Van Kesteren wilde bewegen en vernieuwen. Van Kesteren besloot in de jaren 80 om haar werkzaamheden uit te breiden met: afvalcontainer verhuurbestrating en sloop.

Door de uitbreiding van de bedrijfsmatige activiteiten was het bedrijf genoodzaakt om het ouderlijk huis, aan de Burgemeester Ottenhoffstraat in Groesbeek, te verlaten. Het bedrijf verhuisde in 1985 naar het industrieterrein “De Mies” in Groesbeek, waar een stuk grond van 6.000m2 werd aangekocht.  

In 1993 en 1995 besloten Henk en Theo de bedrijfsleiding alleen over te laten aan hun oudste broer, Jan van Kesteren. De broers bleven daarentegen gewoon in dienst bij Van Kesteren. Het bedrijf wilde gestaag groeien en daarom werd in het jaar 1996 een sorteerhal met sorteerlijn gebouwd voor het scheiden van afval.

In de jaren 90 traden Jan’s zwager Eric Meijer en oudste zoon Johan van Kesteren in dienst van het familiebedrijf. In 2001 zette Richard van Kesteren deze stap ook. Na de oorlog werden de werkzaamheden gecontinueerd en werd besloten om de handel in bouwmaterialen af te stoten aan de familie Schreven.

Rioleringsbeheer

In 2004 werd in Cuijk in een nieuw pand de tweede vestiging van Van Kesteren geopend. De ontwikkelingen in het rioleringsbeheer volgden elkaar snel op en daarom werd voor uitbreiding gekozen. Door deze expansie konden wij een integrale totaaloplossing aanbieden en nog beter aan de vraag van onze opdrachtgever voldoen. 

1 oude fotos 8 oude fotos 9 oude fotos Bedrijfspand Cuijk 11 oude fotos

Grondbank en asbestsanering

In 2009 namen Johan en Richard van Kesteren en zwager Eric Meijer het bedrijf van Jan van Kesteren over. In 2012 werd op de locatie aan de Ambachtsweg 16 in Groesbeek een eigen grondbank in gebruik genomen. 

In het verlengde van sloopactiviteiten werd in 2014 zusteronderneming AsbestCare opgericht. AsbestCare is specialist in het zorgvulidg verwijderen en afvoeren van asbest. Zij dragen van begin tot eind nauwlettend en deskundig zorg voor het volledige proces van asbestsanering. 

Verkoop werkmaatschappij Van Kesteren Milieuservice B.V. 

In 2014 werd ook de verkoop van de werkmaatschappij Van Kesteren Milieuservice B.V. aan REMONDIS Nederland B.V. beklonken.

 

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Vul alstublieft uw naam in.
Vul a.u.b. uw e-mail adres in.
Invalid Input
Vul a.u.b uw adres in
Vul s.v.p. uw woonplaats in.
Vul a.u.b. uw bericht in.

Wij beloven u

  • Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door onze specialisten
  • In een persoonlijk gesprek met u wordt ons aanbod toegelicht
  • Pas bij akkoord, gaan we voor u aan de slag
Werkgebied Van Kesteren