Contact Van Kesteren

De rijke historie van Van Kesteren in beeld

De rijke historie van Van Kesteren in beeld

Het bedrijf dat bijna 100 jaar geleden begon met de verkoop van bouwmaterialen, is nu uitgegroeid tot een uiterst professionele en complete regionale dienstverlener. 

Er werken op dit moment circa 50 medewerkers vanuit Groesbeek. Het sterke familie karakter is tot op de dag van vandaag nog altijd zichtbaar binnen onze organisatie. Inmiddels is de vijfde generatie aan de slag gegaan bij Van Kesteren: Mart, Tomas, Lukas, Ruben en Sanne worden ingezet als grondwerkers, asbestsaneerders, slopers, of als assistenten op milieustraat.

Image

90 jaar terug in de tijd

Het is het jaar 1925 als Jan van Kesteren Sr. besluit om stenen en andere betonproducten te gaan produceren. Om dat te bewerkstelligen koopt hij 2 hectare grond op de Bisselt in Mook voor destijds 900 gulden. Vanaf dat moment wordt op deze locatie zand en grind afgegraven ten behoeve van de productie van de eerste “Van Kesteren”-producten.

Na de oorlog raakte zoon Thé van Kesteren betrokken bij het bedrijf van zijn vader. Er werd in die tijd veel handmatig werk verzet, wat lichamelijk behoorlijk zwaar was. Thé besloot daarom verder te gaan met de handel in zand en grind en het bedrijf beetje bij beetje te mechaniseren. Uiteindelijk werd de handel in bouwmaterialen zelfs afgestoten en verkocht aan de firma Schreven in Groesbeek. Mede dankzij dit nieuw vergaarde vermogen was Thé vervolgens in de jaren ‘60 in staat om een jakobsladder, een dragline en diverse vrachtauto’s aan te schaffen. Zijn visie bleek een succesvolle raadgever in de periode die volgde, waarin hij tevens regelmatig een beroep deed op zijn zoons Theo en Henk. Niet lang nadat zij in 1975 bij hem in dienst waren getreden, volgde ook oudste zoon Jan.

ImageImage

Afvalcontainer verhuur, bestrating en sloop

In 1979 werd er een vennootschap onder firma (VOF) opgericht, waarin de activiteiten van de het familiebedrijf werden ondergebracht. De zaken gingen daarop dusdanig goed dat niet veel later de VOF kon worden omgezet in een besloten vennootschap (BV). Voor Van Kesteren was dit echter nog niet genoeg. De mannen wilden voortbewegen en vernieuwen. Om deze reden werd in de jaren ‘80 besloten de werkzaamheden van de organisatie verder uit te breiden met: afvalcontainerverhuur, bestrating en sloop.

Door de uitbreiding van de bedrijfsmatige activiteiten waren de familie en hun bedrijf genoodzaakt om het ouderlijk huis, aan de Burgemeester Ottenhoffstraat in Groesbeek, te verlaten. Het bedrijf verhuisde in 1985 naar het industrieterrein “De Mies” in Groesbeek, waar een stuk grond van 6.000 m2 werd aangekocht.

In 1993 besloot Henk, en in 1995 ook Theo, de bedrijfsleiding alleen over te laten aan hun oudste broer, Jan van Kesteren. Desalniettemin bleven de broers wel in dienst bij Van Kesteren. Het bedrijf wilde ondertussen gestaag door blijven groeien waarop in 1996 een sorteerhal met sorteerlijn werd gebouwd voor het scheiden van afval.

In de jaren ‘90 traden Jan’s zwager Eric Meijer en oudste zoon Johan van Kesteren in dienst bij het familiebedrijf. In 2001 zette Richard van Kesteren deze stap ook. In 2009 namen Johan, Richard en zwager Eric het bedrijf van Jan van Kesteren over. Jos Derks (werkzaam vanaf 2005) trad tot slot in 2014 toe tot de directie.

Rioleringsbeheer

In 2004 werd in Cuijk in een nieuw pand de tweede vestiging van Van Kesteren geopend. De ontwikkelingen in het rioleringsbeheer, één van de primaire activiteiten van Van Kesteren, volgden elkaar snel op, waarna werd gekozen voor het uitbreiden van het aantal vestigingen. Door deze expansie konden we een integrale totaaloplossing aan gaan bieden en nog beter aan de vraag van opdrachtgevers voldoen. Nu is alles gecentreerd op een vestiging te Groesbeek.

ImageImageImage

Grondbank en asbestsanering

In 2012 werd op de locatie aan de Ambachtsweg 16 in Groesbeek een eigen grondbank in gebruik genomen. Aansluitend werd in die periode ook het certificaat voor bodemsaneringen behaald.

In het verlengde van de reeds gebezigde sloopactiviteiten werd in 2014 zusteronderneming AsbestCare opgericht. AsbestCare is een specialist in het zorgvuldig verwijderen en afvoeren van asbest. Zij dragen van begin tot eind nauwlettend en deskundig zorg voor het proces dat asbestsanering is.

Inzet op specialisatie en resultaat

De markten waarin Van Kesteren opereert, ontwikkelen zich voortdurend. De eisen die gesteld worden aan medewerkers, materieel en processen zijn vanuit de certificeringen gezien hoog te noemen. Tegelijkertijd houden ze je als bedrijf scherp. Voor de continuïteit op de lange termijn is het van belang steeds de juiste afwegingen te maken. Om in deze specifieke vakgebieden blijvend als expert te kunnen functioneren, heeft Van Kesteren in 2014 besloten het bedrijfsonderdeel containerverhuur aan Remondis Nederland te verkopen en in 2019 de vestiging in Cuijk te sluiten. Alle activiteiten worden sindsdien centraal vanuit Groesbeek aangestuurd.