Contact Van Kesteren

Hout recycling

Hout is helaas een steeds schaarser wordend product met als gevolg dat het hergebruik van houtafval de laatste jaren is toegenomen. Houtrecycling is een noodzaak. Van Kesteren kan veel voor u betekenen op het gebied van houtrecycling.

Contact
Houtrecycling is een noodzaak

Hout is één van de oudste materialen die wij sinds jaar en dag gebruiken voor het maken van meubels, gereedschap en andere gebruiksvoorwerpen. Houtafval wordt, afhankelijk van de staat waarin het verkeert, over het algemeen hergebruikt.

Hout categorieën

Houtafval wordt in drie categorieën verdeeld:

  • A-hout: onbewerkt hout.
  • B-hout: hard- en zachtboard, spaan- en vezelplaat, geperst en geverfd hout, gebruikte meubels en deuren, kozijnen (zonder glas en aluminium), niet-geïmpregneerd hout, sloophout, multiplex en triplex.
  • C-hout: verduurzaamd of geïmpregneerd afvalhout. Dit hout is bewerkt met stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Snel en eenvoudig uw afvalcontainer huren

In de webshop van onze partner Remondis kiest u ‘het soort afval’ dat u in de container wilt storten. Na de hiervoor genoemde keuze selecteert u de juiste container. U dient alle gevraagde gegevens compleet in te vullen om uw bestelling te voltooien.

Contact opnemen

Heeft u nog vragen over houtrecycling? Neem dan contact met ons op.

Geef afval een duurzame toekomst

Al ver voordat duurzaamheid een hype werd, waren wij ons er al van bewust dat afval kansen biedt. Afval zit vol waarde en is een belangrijke grondstof van de toekomst. We streven wij ernaar dat er zo weinig mogelijk afval in de verbrandingsoven terecht komt. Met onze recycling processen halen we bruikbare materialen uit ons afval. Veel van deze materialen worden afgezet om als grondstof of halffabrikaat te worden gebruikt in nieuwe producten. Op deze manier geven wij verschillende afvalstromen dus een tweede leven en benutten we afval als een grondstof.

Milieubewust

Veilig

Vakbekwaam

Advies nodig? Ik help u graag!
Richard van Kesteren
024-3975454 richard@vankesterenbv.nl

Neem contact op